Chatpir.com kamerali sohbet
///////////////////En iyi kamerada sohbetler sizlerle >>>> */*/ Rap Sohbet Kameralı Sohbet Sitesi 488// *-*

Rap müzik 

Rap müzik
Rap müzik 

Rap müzik 1970 te ezilen siyahilerin isyanlarını müzikle dile getirmesi olarak tanımlıyorum bu müzik tarzı amerika siyahilerinin her şekilde eleştirmeleri ve ezilmeleri sonucunda duygularına tercüman eleman olarak kullanılmıştır bu müziğin temellerini atan harlem ve bronx gibileryidi tabi ortaya çıktığı anda pek rağbet gören bir sanat değildi fakat 1980 lerde adeta  bir patlama yaşandı Bu müzik akımının kendisiyle birlikte getirdiği kavramlarda vardı örneğin grafitti (şekilli yazı sanatı)Freestyle doğaçlama anadoludaki aşıkların atışmalarına benzer bir durumdur ve bol giyinme tarzıda bu müzik akımının gtirdiği bişeydir. Bol giyinmelerinin sebebi begenme arzusuyla yanıp tutuştan insanların giyimlerine çok dikkat edip genlde dar giyinmelerini bu şekilde eleştirmişlerdir.Gnünmüz türkiyede rap çok farklı boyutlara ulaşmıştır rap müzik akımında çeşitli kollar belirmiş ve rap aleminde bir çatışmaya yol açmış diyebiliriz örneğin melankoli,arabesk,popülist rap v.b yani tamamen Türkiye de rap temel atıldığında hedef edilen düşüncelerden kesinlikle ayrılmıştır. Türkiyede en çok temsilcisi bulunan müzik akımıdır bunların en tanınmış veren güzel örneklerini veren iki kişiden rahatça söz edebiliriz birincisi Sagopa kajmer diğeri ise ceza en kaliteli eserleri veren bu iki isimden sonra pek çok sanatçı ortaya çıkmıştır aynı zamanda kırsal kesimlerde Türkiye de doğan arabesk müziğin fonlarıyla beat hazırlayıp çok farklı bir söyleyiş tarzı ortaya attılar ama pek başarılı olduklarını düşünmüyorum çünkü dinleyicilerin yaşı 18 ve altı bi türlü olgunlaşamadı ve underground rap yapan rapper ve arabeskçiler arasında ciddi bir çatışma ve kutuplaşma meydana geldi bizim kültürümüz olmayan rap doğduğu yerden daha çok türkiyede çatışmalara ve ayrışmalara neden oldu oysa pek önemsenecek bir dal değildi sadece eleştiri ve taşlama için kullanılan bir akımdı bu akıma aşkı ve duyguları enjekte eden türkiyede olan rapçilerdi ve gereksizdi onun için sagopa kajmerin bile tam anlamıyla rap yaptığı söylenemez ….
Makale için sonsuz teşekürler
 Mirza 

Yorum Gönder

Yasal Uyari

Eser Sahipleri ve İletişim.

 RapSohbet kameralı sohbet sitemiz hakkında yasal uyarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle kameralı sohbet sitemiz tamamen ücretsiz olup. Hiç bir ücret alınmadan ücretsiz eğlence amaçlı kurulmuştur.

 Sitemiz tamamen tanıtım amaçlıdır. Hiçbir ticari amaç gütmemektedir. Sitemizdeki yayınlanan videolar youtube tabanlı videolardır ve sorumluluk youtube sitesindeki yayıncılara aittir. Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, maresalhakan@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler.Hoş sohbetler dilerim.

Popüler Yayınlar

 
Top